Stroopwafel-scheptaart

21
Gemiddeld

Bereidingswijze

10 minuten totale tijd

Kruimels
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de bloem met de suiker en de boter en wrijf met beide handen tot er kruimels ontstaan. Verdeel de kruimels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak deze in circa 25 minuten goudbruin. Laat de kruimels afkoelen. Hak de stroopwafels fijn en meng ze door de kruimels.

Gebakken peren
Schil de peren. Snijd de peren in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de peren in blokjes. Verhit de boter in een pan met de bruine suiker, voeg de peren toe en bak in circa 4 minuten goudbruin. Blus af met een scheut rum en voeg de room toe. Laat tot de helft inkoken. Verdeel de peren en het kookvocht in de taartschaal en laat afkoelen.

Stroopwafelmousse
Week de gelatine in koud water. Klop de room met de suiker tot yoghurtdikte. Hak de stroopwafels fijn. Verwarm de melk met de stroopwafels in een pan en laat circa 10 minuten op laag vuur trekken. Knijp de gelatine uit en los op in de hete stroopwafelmelk. Meng de stroopwafelmelk met de roomkaas, laat op een kom met ijswater afkoelen tot handwarm en spatel de opgeslagen room erdoor. Giet de mousse over de gebakken peren en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast. Verdeel de kruimels over de mousse en bestuif met poedersuiker.

Ingredienten

1
Porties

Kruimels

  • 150 g bloem
  • 100 g suiker
  • 180 g boter
  • 5 stroopwafels

Gebakken peren

  • 3 peren
  • 100 g boter
  • 75 g bruine suiker
  • 1 scheut bruine rum
  • 100 ml room

Stroopwafelmousse

  • 4 blaadjes gelatine
  • 500 ml room
  • 130 g suiker
  • 5 stroopwafels
  • 250 ml melk
  • 250 g roomkaas

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakplaat
  • stenen taartschaal
  • poedersuiker om te bestuiven
Geef je waardering
21