Sticky finger-brownies

26
Gemiddeld

Bereidingswijze

80 minuten totale tijd

Brownie
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de bakvorm in. Meng de poedersuiker met de suiker, bakpoeder, bloem en de cacaopoeder. Voeg de eieren, boter, stroop en de olie toe. Meng tot een egaal beslag. Voeg de chocoladedruppels en de pecannoten toe en meng kort door. Schep het beslag in de bakvorm en bak de brownie in circa een uur gaar.

Witte chocoladeschotsen
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Strijk de chocolade uit over een vel bakpapier of cellofaanfolie, laat circa 3 minuten uitharden en snijd er schotsen van. Laat de schotsen uitharden.

Topping
Verwarm de oven voor op 180 ºC en rooster de pecannoten circa 10 minuten. Hak de chocolade. Karamelliseer de suiker. Breng de slagroom aan de kook in een andere pan. Blus de karamel af met de kokende slagroom. Breng opnieuw aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter en een derde van de gehakte chocolade erdoor. Breng op smaak met een beetje zout. Bestrijk de brownie met de topping. Verdeel de geroosterde pecannoten samen met de rest van de chocolade over de brownie. Bestuif met een beetje poedersuiker. Snijd de brownie in 15 gelijke stukken.

Tip: de karamelsaus wordt harder als hij helemaal is afgekoeld.

Tip: check na 45 minuten of de bovenkant van de brownie droog aanvoelt en niet meer plakkerig is. De brownie is dan gaar. Je kunt het beste de oven uitzetten en de brownie nog even in de afkoelende oven laten staan.

Ingredienten

15
Porties

Brownie

  • 225 g poedersuiker
  • 75 g suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 170 g bloem
  • 75 g cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 150 g boter
  • 15 g appelstroop
  • 25 g zonnebloemolie
  • 25 g chocoladedruppels
  • 50 g pecannoten

Witte chocoladeschotsen

  • 200 g witte chocolade

Topping

  • 100 g pecannoten
  • 300 g pure chocolade
  • 100 g suiker
  • 65 ml slagroom
  • 50 g boter

Extra nodig

  • rechthoekige bakvorm van 35 x 10,5 cm
  • poedersuiker om te bestuiven
Geef je waardering
26