De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sticky finger-brownies

Brownie
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de bakvorm in. Meng de poedersuiker met de suiker, bakpoeder, bloem en de cacaopoeder. Voeg de eieren, boter, stroop en de olie toe. Meng tot een egaal beslag. Voeg de chocoladedruppels en de pecannoten toe en meng kort door. Schep het beslag in de bakvorm en bak de brownie in circa een uur gaar.

80 MIN
Sticky finger-brownies

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Brownie
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de bakvorm in. Meng de poedersuiker met de suiker, bakpoeder, bloem en de cacaopoeder. Voeg de eieren, boter, stroop en de olie toe. Meng tot een egaal beslag. Voeg de chocoladedruppels en de pecannoten toe en meng kort door. Schep het beslag in de bakvorm en bak de brownie in circa een uur gaar.

Witte chocoladeschotsen
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Strijk de chocolade uit over een vel bakpapier of cellofaanfolie, laat circa 3 minuten uitharden en snijd er schotsen van. Laat de schotsen uitharden.

Topping
Verwarm de oven voor op 180 ºC en rooster de pecannoten circa 10 minuten. Hak de chocolade. Karamelliseer de suiker. Breng de slagroom aan de kook in een andere pan. Blus de karamel af met de kokende slagroom. Breng opnieuw aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter en een derde van de gehakte chocolade erdoor. Breng op smaak met een beetje zout. Bestrijk de brownie met de topping. Verdeel de geroosterde pecannoten samen met de rest van de chocolade over de brownie. Bestuif met een beetje poedersuiker. Snijd de brownie in 15 gelijke stukken.

Tip: de karamelsaus wordt harder als hij helemaal is afgekoeld.

Tip: check na 45 minuten of de bovenkant van de brownie droog aanvoelt en niet meer plakkerig is. De brownie is dan gaar. Je kunt het beste de oven uitzetten en de brownie nog even in de afkoelende oven laten staan.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker