De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spinazie-pastinaakstamppot

Dit is eens een keer wat anders dan een gewone stamppot! Chef Jet laat je in Lekker Snel! deze heerlijke variatie zien.

30 MIN
spinazie-pastinaakstamppot

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"De welbekende aardappel-vlees-en-groente-combi, maar dan net anders. Dat je van bijna alles stamppot kunt maken, wisten we al. Door er een biefstuk bij te bakken, maak je het net iets spannender."

Bereidingswijze

Spinazie-pastinaakstamppot

  1. Breng een pan water aan de kook. Schil de pastinaak en aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 15 minuten gaar.

  2. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Fruit de ui en knoflook. Voeg de spinazie in delen toe aan de pan en bak totdat het iets geslonken is.  

  3. Giet de aardappelen en de pastinaak af. Doe de aardappelen en de pastinaak terug in de pan en stamp tot een puree.

  4. Stamp de geslonken spinazie door de aardappel-pastinaakpuree en breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat peper en zout. Serveer met de biefstukken en zelfgemaakte jus. 

Biefstuk met zelfgemaakte jus

  1. Bestrooi de biefstuk met zout. Verhit de in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur 2 á 3 minuten per kant. Laat de biefstuk hierna 10 minuten rusten in aluminiumfolie.   

  2. Voeg de roomboter toe aan het bakvet van de biefstuk en kook in enkele minuten in tot een jus.

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet van Nieuwkerk

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker