Spinazie-pastinaakstamppot
-
Breng een pan water aan de kook. Schil de pastinaak en aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 15 minuten gaar.
-
Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Fruit de ui en knoflook. Voeg de spinazie in delen toe aan de pan en bak totdat het iets geslonken is.
-
Giet de aardappelen en de pastinaak af. Doe de aardappelen en de pastinaak terug in de pan en stamp tot een puree.
-
Stamp de geslonken spinazie door de aardappel-pastinaakpuree en breng op smaak met de mosterd, nootmuskaat peper en zout. Serveer met de biefstukken en zelfgemaakte jus.
Biefstuk met zelfgemaakte jus
-
Bestrooi de biefstuk met zout. Verhit de in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur 2 á 3 minuten per kant. Laat de biefstuk hierna 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
-
Voeg de roomboter toe aan het bakvet van de biefstuk en kook in enkele minuten in tot een jus.
1 reactie