De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

snoepkrans

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Kneed vanillemerg, boter, ei, suiker, speculaaskruiden en het gistmengsel in het kuiltje door elkaar en meng er beetje bij beetje de bloem door.

120 MIN
Snoepkrans

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Krans
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist erin op. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Kneed vanillemerg, boter, ei, suiker, speculaaskruiden en het gistmengsel in het kuiltje door elkaar en meng er beetje bij beetje de bloem door. Kneed tot een soepele deegbal. Bestuif het deeg met bloem en laat circa 1 uur afgedekt rijzen.

Vulling
Schil en snijd de winterpeen in grove stukjes. Maal de winterpeen, abrikozen, kaneelpoeder tot een fijne massa. Voeg de honing toe en maal goed door.

Verwarm de oven voor op 220 ÂșC. Bestuif het werkblad met bloem en druk voorzichtig de lucht uit het gerezen deeg. Rol het deeg uit tot een rechthoek van circa 40 bij 50 centimeter. Klop het ei los en bestrijk de deegplak ermee. Smeer de vulling uit over het deeg. Houd een strook van circa 4 centimeter vrij aan de bovenkant. Rol het deeg op vanaf de lange kant en plak het uiteinde vast met eistrijksel. Leg het deeg met de naad naar onder als een krans op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de uiteinden goed vast en bestrijk de krans met ei. Knip de zijkanten in met een schaar en laat nog circa 45 minuten narijzen. Bak de krans in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

Garnering
Roer het water met de poedersuiker tot een spuitbaar glazuur. Bestrijk de krans met het glazuur en verdeel het snoepgoed tegen de krans.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker