De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

snelle coq au vin

Deze versie van de klassieke coq au vin staat in een handomdraai op tafel.

snelle coq au vin

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Bereiden

Schil de winterwortel en snijd in de blokjes. Snijd de kastanjechampignons in parten. Pel en hak de sjalotten en de knoflook. Snijd de aardappels in blokjes.

Verhit olie met een beetje roomboter in een stoofpan. Breng de kippendijen op smaak met zout en peper, en bak op middelhoog vuur in circa 5 minuten goudbruin. Voeg de groenten toe en bak nog circa 2 minuten. Voeg na 1 minuut de bloem toe en laat kort garen. Voeg de tomatenpuree toe en blus af met rode wijn. Voeg de kippenbouillon toe.

Ris de blaadjes van 5 takjes tijm en voeg met het laurierblad toe aan de pan. Kook circa 25 minuten met het deksel half op de pan tot de aardappels en de kip gaar zijn.

Serveren

De coq au vin kan met brood, rijst of aardappels worden geserveerd.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker