Snabbelaars

7
Gemiddeld
Snabbelaars

Bereidingswijze

1 uur kooktijd
1 uur en 30 minuten totale tijd

Amandelspijs
Maal de amandelen met de suiker fijn in het staafmixer en meng het eiwit erdoor.

Bretonse koek
Meng de bloem met het zout en bakpoeder. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, witte basterdsuiker, ei en de rasp van een citroen met elkaar. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor. Kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol het deeg tot circa 5 millimeter uit. Steek 12 cirkels uit ter grootte van de tartelettevormpjes. Verdeel de helft van de deegcirkels over de tartelettevormpjes. Verdeel de spijs over de bodem. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakken. Leg de appelplakken op de amandelspijs en dek af met de rest van de deegcirkels. Druk de randen goed aan. Prik een gaatje in het midden om de stoom te laten ontsnappen.

Victoriabeslag
Roer het eiwit los met de suiker en meng met het amandelschaafsel. Verdeel over de deegcirkels. Bak de snabbelaars in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Ingredienten

6
Porties

Amandelspijs

  • 150 g gepelde amandelen
  • 150 g suiker
  • 1 eiwit

Bretonse koek

  • 280 g bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 180 g roomboter
  • 140 g witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • 1 appel

Victoriabeslag

  • 0.5 eiwit
  • 75 g suiker
  • 75 g geschaafde amandelen

Extra nodig:

  • staafmixer en bijbehorend staafmixerbakje
  • plasticfolie
  • 6 tartelettevormpjes van 10 cm doorsnede
  • steker van 13 cm doorsnede
Snabbelaars
Geef je waardering
7