Sloppy Joe

31
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Tomatensaus
Pel en snijd de ui grof. Pel en snijd de knoflook grof. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Leg de braadslee tussen de kolen en verhit er een scheutje olie in. Fruit de ui, knoflook en de paprika circa 2 minuten. Halveer de tomaten en voeg deze samen met de mosterd, worcestershiresaus, tabasco, gepelde tomaten en tijm toe. Breng op smaak met een beetje zout. Laat de saus circa 20 minuten pruttelen. 

Burgers
Pel en snipper de rode ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de ui, knoflook, paneermeel en het ei toe aan het gehakt en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Kneed het gehakt goed.

Maak 4 platte ovale burgers. Gril de burgers om en om goudbruin en gaar op de bbq. Voeg de burgers toe aan de ingekookte tomatensaus en laat 15 minuten sudderen op laag vuur.

Halveer de broodjes, beleg met een burger en bedek ruim met de saus.

Ingredienten

4
Personen

Tomatensaus

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • olijfolie
  • 250 g cherrytomaten
  • 3 tl mosterd
  • 2 el worcestersaus
  • 1 tl tabasco
  • 400 g gepelde tomaten (blik)
  • 2 takjes tijm

Burgers

  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g paneermeel
  • 1 ei
  • 500 g half-om-half gehakt
  • 4 witte bolletjes

Extra nodig

  • barbeque
  • braadslee
Geef je waardering
31