Basilicumolie
Vijzel de basilicumblaadjes met de olie en een beetje zout fijn. Breng de olie verder op smaak met wat druppels limoensap.
Witte-bonenpuree
Spoel de bonen schoon en laat goed uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten. Pureer de witte bonen met de mayonaise en een scheut olijfolie tot een smeuïge massa. Breng op smaak met peper en zout. Meng de zongedroogde tomaten erdoor.
Topping
Stap 1:
Laat de sardines goed uitlekken en snijd in stukjes.
Stap 2:
Verdeel de witte-bonenpuree over de crackers. Verdeel de sardines over de puree. Lepel een beetje basilicumolie erover. Bestrooi met zeezout. Garneer de hapjes met wat gescheurde blaadjes basilicum.
Tip van Rudolph:
De witte-bonenpuree is in een afgesloten pot minimaal een week houdbaar in de koelkast.
Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers
0 reacties