De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sardinehapjes met witte-bonenpuree en basilicumolie

Op zoek naar een lekker klein hapje voor bij de borrel of als voorgerecht? Probeer deze sardinehapjes met witte-bonenpuree en basilicumolie dan eens!

15 min voorbereidingstijd
Pita met mas huni

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Op zoek naar een lekker klein hapje voor bij de borrel of als voorgerecht? Probeer deze sardinehapjes met witte-bonenpuree en basilicumolie dan eens!

Bereidingswijze

Basilicumolie
Vijzel de basilicumblaadjes met de olie en een beetje zout fijn. Breng de olie verder op smaak met wat druppels limoensap.

Witte-bonenpuree
Spoel de bonen schoon en laat goed uitlekken. Snijd de zongedroogde tomaten. Pureer de witte bonen met de mayonaise en een scheut olijfolie tot een smeuïge massa. Breng op smaak met peper en zout. Meng de zongedroogde tomaten erdoor.

Topping

Stap 1:
Laat de sardines goed uitlekken en snijd in stukjes.

Stap 2:
Verdeel de witte-bonenpuree over de crackers. Verdeel de sardines over de puree. Lepel een beetje basilicumolie erover. Bestrooi met zeezout. Garneer de hapjes met wat gescheurde blaadjes basilicum.

Tip van Rudolph:
De witte-bonenpuree is in een afgesloten pot minimaal een week houdbaar in de koelkast.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Dat kan alleen maar betekenen dat het winterseizoen weer is aangebroken. En dat is goed nieuws voor 24Kitchen-chef Rudolph van Veen. Hij is dol op dit seizoen en vooral op de winterse gerechten. In Rudolph's Winterklassiekers deelt hij zijn favoriete recepten.

 

Winterklassiekers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker