Sandra’s chocoladetaartjes met pecannoten en rozemarijn

2
Makkelijk
Sandra’s chocoladetaartjes met pecannoten en rozemarijn

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
2 uur en 15 minuten totale tijd
Bodem
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, basterdsuiker en het ei. Rasp de schil van de citroen over de bloem. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een dikte van circa 5 millimeter. Vet de vormpjes in en bekleed met het deeg. Snijd het overtollige deeg van de randen. Prik gaatjes in de bodem en laat circa 15 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bedek de bodems met stukjes bakpapier en vul met de blindbakbonen. Bak de bodems in de oven in circa 15 minuten. Verwijder de blindbakbonen en bak circa 8 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

Vulling
Breng de slagroom met de melk aan de kook. Hak de chocolade. Klop de eieren los met de suiker, giet de kokende room erop en meng goed door. Giet de massa terug in de pan en gaar zonder te koken. Ris en hak de rozemarijn fijn. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade en de rozemarijn toe. Roer tot de chocolade is opgelost.
Verdeel de vulling over de taartbodems en laat circa 1 uur in de koelkast opstijven.

Kruimellaag
Rooster de pecannoten. Hak alle ingrediënten fijn in de keukenmachine. Verdeel de kruimels over de taartjes en bestuif met poedersuiker.

Ingredienten

8
Porties

Bodem

  • 300 g bloem
  • 200 g koude boter
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 ei

Vulling

  • 150 ml slagroom
  • 150 ml melk
  • 225 g pure chocolade
  • 2 eieren
  • 1 takje rozemarijn
  • 6 el suiker

Kruimellaag

  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 115 g pure chocolade
  • 85 g pecannoten
  • 85 g amarettikoekjes
  • 1 tl cacaopoeder

Extra nodig

  • plasticfolie
  • boter om in te vetten
  • tartelettevormpjes van ca 10 cm doorsnede
  • bakpapier
  • blindbakbonen
  • keukenmachine
  • poedersuiker om te bestuiven
Sandra’s chocoladetaartjes met pecannoten en rozemarijn
Geef je waardering
2