Samosa’s
- Pluk en breek de peterselie in grove stukken.
- Pureer de kikkererwten, geitenkaas en de peterselie grof in het bakje van de staafmixer.
- Snijd de gekookte biet in blokjes.
- Snijd de little gem fijn.
- Meng in een kom het kikkererwtenmengsel met de biet en de little gem. Vorm balletjes van het mengsel.
- Snijd het filodeeg in lange rechthoeken. Leg een beetje vulling onderin op het deeg. Vorm driehoekjes door gevulde gedeelte steeds om te slaan. Plak het laatste gedeelte vast met een beetje water.
- Verhit de olie tot 170 ºC in een diepe pan. Bak de samosa’s in circa 2 minuten goudbruin en krokant. Draai halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Mangochutney
- Pel en snipper de ui.
- Pel en snipper de knoflook.
- Snijd de helft van de rode peper fijn.
- Verkruimel de helft van de gedroogde rode peper.
- Vijzel het venkelzaad fijn.
- Verhit een koekenpan en fruit de ui, knoflook, rode peper, gedroogde rode peper, gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en het venkelzaad circa 2 minuten. Voeg de honing toe.
- Schil en snijd de mango in stukjes.
- Rasp de groene appel.
- Rasp de schil van de citroen en pers het sap van de halve citroen eruit.
- Voeg de mango, appel, citroenrasp en sap, sherryazijn en een beetje zout toe. Laat op laag vuur circa 10 minuten pruttelen.
- Pluk en snijd de peterselie fijn.
- Pluk en snijd de koriander fijn.
- Voeg de peterselie en de koriander toe.
Serveren
- Serveer de samosa’s met de mangochutney.
Meld je aan en praat mee