De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Samosa’s met mangochutney

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Samosa’s met mangochutney

Bereidingswijze

Samosa’s

  • Pluk en breek de peterselie in grove stukken.
  • Pureer de kikkererwten, geitenkaas en de peterselie grof in het bakje van de staafmixer.
  • Snijd de gekookte biet in blokjes.
  • Snijd de little gem fijn.
  • Meng in een kom het kikkererwtenmengsel met de biet en de little gem.  Vorm balletjes van het mengsel.
  • Snijd het filodeeg in lange rechthoeken. Leg een beetje vulling onderin op het deeg. Vorm driehoekjes door gevulde gedeelte steeds om te slaan. Plak het laatste gedeelte vast met een beetje water.
  • Verhit de olie tot 170 ºC in een diepe pan. Bak de samosa’s in circa 2 minuten goudbruin en krokant. Draai halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. 

Mangochutney

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Snijd de helft van de rode peper fijn.
  • Verkruimel de helft van de gedroogde rode peper.
  • Vijzel het venkelzaad fijn.
  • Verhit een koekenpan en fruit de ui, knoflook, rode peper, gedroogde rode peper, gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en het venkelzaad circa 2 minuten. Voeg de honing toe.
  • Schil en snijd de mango in stukjes.
  • Rasp de groene appel.
  • Rasp de schil van de citroen en pers het sap van de halve citroen eruit.
  • Voeg de mango, appel, citroenrasp en sap, sherryazijn en een beetje zout toe. Laat op laag vuur circa 10 minuten pruttelen.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn.
  • Pluk en snijd de koriander fijn.
  • Voeg de peterselie en de koriander toe.

Serveren

  • Serveer de samosa’s met de mangochutney.

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.