De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade van softshellkrab met yoghurt-sinaasappeldressing

Schil de rettich en de bieten en schaaf er met een mandoline flinterdunne plakken van. Snijd voor de marinade de bieslook fijn en meng de bieslook met de gembersiroop, sinaasappelsap, olijfolie, sesamolie en breng op smaak met zout en peper. Marineer de bieten in de marinade.

35 min kooktijd
Salade van softshellkrab met yoghurt-sinaasappeldressing

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Rettich-bietsalade
Schil de rettich en de bieten en schaaf er met een mandoline flinterdunne plakken van. Snijd voor de marinade de bieslook fijn en meng de bieslook met de gembersiroop, sinaasappelsap, olijfolie, sesamolie en breng op smaak met zout en peper. Marineer de bieten in de marinade.

Yoghurtsinaasappeldressing
Breng de yoghurt op smaak met sinaasappelrasp. Pluk en snijd de dragon fijn. Roer de dragon door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.

Soft shell krab
Maak de krabben schoon. Meng het tempurameel met het kummelpoeder en wentel de krabben erdoor. Verhit een laag olie in een pan en bak de krabben om en om goudbruin en krokant. Laat de krabben uitlekken op keukenpapier.

Halveer de little gems in de lengte en verdeel ze met de bietensalade over borden. Halveer de krabben en verdeel ze over de little gems. Serveer met marinade en de yoghurtsinaasappeldressing.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker