Saffraanyoghurttaart

65
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Bodem

Houd een handje hazelnoten achter voor garnering. Maal met de keukenmachine de overige hazelnoten met het zout fijn, maar niet tot poeder. Doe de noten in een andere kom. Maal in de keukenmachine de dadels, kokosolie en een eetlepel water tot een pasta. Meng deze pasta met de hazelnoten. Druk het in een met bakpapier beklede vorm en laat opstijven in de koelkast.

Vulling

Laat de gelatine weken in koud water. Verhit 50 ml kokosmelk. Knijp de gelatine uit en laat van het vuur af in de kokosmelk oplossen. Laat iets afkoelen. Meng met een garde in een kom de yoghurt met 4 eetlepels honing, de overige kokosmelk, saffraan en het gelatinemengsel. Schep de vulling op de dadelbodem en zet afgedekt in de koelkast. Laat liefst een nacht opstijven.

Serveren

Garneer de taart met vers fruit naar keuze en lepel er wat honing over. Bestrooi met wat achtergehouden noten.

Ingredienten

1
Porties

Bodem

  • 350 g hazelnoten
  • 1 snufje zout
  • 15 grote dadels zonder pit
  • 2 el kokosolie

Vulling

  • 16 g gelatineblaadjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 725 g Griekse yoghurt
  • 6 el vloeibare honing
  • 1 mespunt saffraanpoeder

Garnering

  • vers fruit naar keuze

Extra nodig

  • keukenmachine met hakmolen
  • bakpapier
  • taartvorm
Geef je waardering
65