De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Saffraanyoghurttaart

Deze heerlijke saffraanyoghurttaart uit het programma De Frisse Start is echt een plaatje!

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Saffraanyoghurttaart

Bereidingswijze

Bodem

Houd een handje hazelnoten achter voor garnering. Maal met de keukenmachine de overige hazelnoten met het zout fijn, maar niet tot poeder. Doe de noten in een andere kom. Maal in de keukenmachine de dadels, kokosolie en een eetlepel water tot een pasta. Meng deze pasta met de hazelnoten. Druk het in een met bakpapier beklede vorm en laat opstijven in de koelkast.

Vulling

Laat de gelatine weken in koud water. Verhit 50 ml kokosmelk. Knijp de gelatine uit en laat van het vuur af in de kokosmelk oplossen. Laat iets afkoelen. Meng met een garde in een kom de yoghurt met 4 eetlepels honing, de overige kokosmelk, saffraan en het gelatinemengsel. Schep de vulling op de dadelbodem en zet afgedekt in de koelkast. Laat liefst een nacht opstijven.

Serveren

Garneer de taart met vers fruit naar keuze en lepel er wat honing over. Bestrooi met wat achtergehouden noten.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.