De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Spaanse aardappelsalade met tonijn

Ensalada Rusa, ensaladilla, of 'Russische salade' is gek genoeg vooral een recept dat in Spanje op de menukaart staat. Probeer dit slaatje zelf!

30 min. voorbereidingstijd
30 min. wachttijd
Direct naar recept
russische salade

Een recept van

"Dit slaatje bevat aardappelen, mayonaise, tonijn en gekookte groenten: heerlijk om te dippen of zo op te prikken met een vork."

Bereidingswijze

Russische salade

  1. Kook de aardappels in ruim water in ongeveer 18 minuten gaar. Voeg de laatste 10 minuten de wortel toe en kook mee. Giet af en laat droogstomen. Laat vervolgens volledig afkoelen in de koelkast.

  2. Breng intussen ruim water aan de kook en kook de eieren in 10 minu- ten hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel de schalen eraf. Snijd de eieren in grove stukken en zet opzij.

  3. Snijd de aardappels en de wortel in gelijkmatige blokjes. Meng deze in een ruime kom met de eieren, doperwten, tonijn, olijfolie en de mayo- naise. Breng flink op smaak met zout en peper. Serveer koud.

    Dit recept is afkomstig uit De bijbel van de Spaanse keuken van Raquel Palla Lorden.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.