Bianca Janssen & Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Russische salade

  • 4 eieren
  • 1 winterpeen
  • 800 g vastkokende aardappels
  • 2 appels
  • 10 augurken
  • 4 el zilveruitjes
  • 200 g doperwten
  • 8 el halvanaise
  • 1 kropsla
  • 100 g kalfsfricandeau in plakjes
  • 100 g beenham in plakjes
  • 100 g parmaham in plakjes
  • 100 g makreelfilet
  • 100 g gerookte zalm
  • 100 g gerookte forel
  • 2 volkoren stokbroden

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten

Breng een pan met water aan de kook, schep de eieren erin en kook ze in circa 10 minuten hard. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Snijd de eieren in partjes.

Breng een tweede pan met water en een beetje zout aan de kook.

Schil en snijd de winterpeen in kleine blokjes, brunoise. Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes, brunoise. Kook de aardappels in circa 4 minuten beetgaar. Schep uit het water en laat uitwasemen op keukenpapier. Kook de blokjes winterpeen in dezelfde pan met water in circa 4 minuten beetgaar, giet af en spoel koud.

Snijd de appel van het klokhuis af in plakken en snijd de plakken in blokjes.

Snijd de augurken in kleine blokjes.

Meng in een kom de winterpeen, aardappels, appels, augurken, zilveruitjes, doperwten en de halvanaise en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Pluk de bladeren van de sla.

Verdeel de Russische salade over een schaal en steek de slabladeren aan de zijkanten in de salade.

Verdun de halvanaise met de yoghurt en schenk over de Russische salade.

Pluk de makreelfilet.

Serveer de kalfsfricandeau, beenham, parmaham aan de ene kant van de salade. Serveer de makreel, gerookte zalm en gerookte forel aan de andere kant van de salade. Verdeel de eieren erover.

Snijd het stokbrood in plakken en serveer bij de Russische salade. 

Oud & Nieuw buffet? Bekijk hier bijpassende recepten.

Geef je waardering

203
Russische salade