De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Romanoff pavlova

Verwarm de oven voor op 120 ºC. Klop in een ontvette kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje (al mixend) driekwart van de suiker toe. Mix de azijn en de maïzena erdoor. Spatel voorzichtig de rest van de suiker erdoor. Schep het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat tot een soort hoopje. Druk met een spatel in het midden van het eiwitschuim, zodat je een soort nestje krijgt. Laat het eiwitschuim circa 1 uur en 30 minuten in de oven drogen.

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Romanoff pavlova

Bereidingswijze

Pavlova
Verwarm de oven voor op 120 ºC. Klop in een ontvette kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje (al mixend) driekwart van de suiker toe. Mix de azijn en de maïzena erdoor. Spatel voorzichtig de rest van de suiker erdoor. Schep het schuim op een met bakpapier beklede bakplaat tot een soort hoopje. Druk met een spatel in het midden van het eiwitschuim, zodat je een soort nestje krijgt. Laat het eiwitschuim circa 1 uur en 30 minuten in de oven drogen.

Romanoff-vulling
Verwijder de kroontjes van de aardbeien snijd de aardbeien door de helft. Marineer de aardbeien circa 1 uur in het sinaasappelsap en de wodka. Laat de aardbeien uitlekken en houd de marinade apart. Prak de aardbeien grof met een vork. Klop de slagroom stijf en meng met de geprakte aardbeien.

Topping
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de amandelen in de oven in circa 8 minuten goudbruin. Maak de aardbeien schoon. Verdeel de Romanoff-vulling over de pavlova en druk de aardbeien erin. Bestrooi met de geroosterde amandelen.

Tip: om de Romanoff-Pavlova extra lekker te maken kun je er voor kiezen nog wat marinade over de pavlova te schenken.

 

Thema: mooiste taarten

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.