Vet het cakeblik in en leg er bakpapier in. Bestrooi de binnenkant van het cakeblik met de geschaafde amandelen.
Chocolade japonaise
Klop in een kom het eiwit met de suiker stijf. Meng het amandelmeel en het cacaopoeder en roer door het eiwitschuim. Bestrijk de binnenkant van het cakeblikblik met de chocolade japonaise.
Botercake
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Roer de boter met de poedersuiker luchtig en roer er een voor een de eieren door. Meng de bloem met het bakpoeder, meng door het botermengsel en roer tot een glad cakebeslag. Schenk het beslag in het cakeblik en bak de cake in de oven in circa 60 minuten gaar. Laat de cake afkoelen.
Sinaasappelcrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng voor de sinaasappel-banketbakkersroom in een pan het sinaasappelsap met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje sinaasappelsap door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de sinaasappel-banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de sinaasappel-banketbakkersroom op een afgespoeld bakplaatje, afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig. Meng de sinaasappel-banketbakkersroom erdoor.
Haal de cake uit de vorm en snijd over de lengte van de cake een wig uit. Bestrijk de binnenkant van het uitgesneden stuk met een dunne laag sinaasappelcrème. Leg de wig weer terug in de cake. Bestrooi de cake voor het serveren met poedersuiker.
90 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties