Pulled chicken met koolsalade en gegrilde mini maïs

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
2 uur totale tijd

Pulled chicken

Doe de kippenbouillon en een ruime pan en breng aan de kook. Plaats de kip erin en kook de hele kip in circa 60 minuten gaar. Laat de hele kip iets afkoelen en trek dan met behulp van twee vorken het kippenvlees van de botten.

Koolsalade

Snijd de spitskool in de lengte in vieren, verwijder de kern en snijd de spitskool heel fijn. Schil en rasp de winterwortel. Meng alle ingrediënten voor de salade in een kom en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Barbecuesaus

Snipper de ui fijn. Doe deze in een pan samen met het water, de azijn, de mosterd en de honing. Voeg al een beetje zout toe en breng het geheel aan de kook en laat het doorpruttelen voor ongeveer 30 minuten. Voeg nu de tomatenketchup, de worcestershiresaus en de chilpeper toe en laat nogmaals koken. Pureer door middel van de staafmixer de saus helemaal fijn. Breng eventueel verder op smaak met het zout.

Serveren

Grill de mini maïs op de barbecue. Maak de pulled chicken aan met de barbecuesaus en verwarm deze op de barbecue. Snij het maïsbroodje open en schep er de pulled chicken op. Serveer met de minimaïs en de koolsalade.

Ingredienten

8
Personen

Pulled Chicken

  • 1 hele kip
  • 2 l kippenbouillon

Koolsalade

  • 1 spitskool
  • 1 winterwortel
  • 2 el rozijnen
  • 3 el mayonaise
  • 1 el witte wijnazijn
  • fijn zout
  • zwarte peper

Barbecuesaus

  • 100 ml water
  • 1 ui
  • 1 el grove mosterd
  • 2 el azijn
  • 8 el tomatenketchup
  • 2 el worcestershire saus
  • 2 el honing
  • 0,5 tl chilipeper
  • zout

Extra benodigdheden

  • mini maïs
  • maisbroodjes
  • barbecue
Geef je waardering
5