Prinsessentaart

12
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
75 minuten totale tijd
Moskovisch beslag

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Smelt de boter. Splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Meng het eiwit met de eidooiers, spatel de bloem erdoor en spatel daarna de boter erdoor. Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Schenk het beslag in de springvorm en bak circa 30 minuten in de oven tot de cake goudbruin en gaar is. Laat de cake afkoelen en snijd horizontaal in 3 plakken.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar circa 5 minuten op laag vuur. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Vulling
Klop de room met de suiker stijf. Besmeer één plak cake met frambozenjam en smeer daarop een laagje slagroom. Leg hier een plak cake op en verdeel de banketbakkersroom erover met daarop weer een laag slagroom. Strijk de slagroom langs de zijkant van de taart tot een taps toelopende vorm. Leg hier de laatste plak cake bovenop en vorm tot een bol door de randen van de cake iets naar beneden te drukken. Bestrijk de cake en de zijkanten met de resterende slagroom en strijk strak af.

Groene marsepein
Meng de marsepein met het tarwegraspoeder totdat de marsepein egaal groen gekleurd is.

Garnering
Bestuif het aanrecht met poedersuiker, rol de marsepein dun uit en bekleed de taart ermee. Snijd de overige marsepein weg van de onderkant. Meng het eiwit met de poedersuiker tot er een spuitbaar glazuur ontstaat. Schep het glazuur in een cornetje en spuit een blaadjesmotief op de taart.

Marsepeinen roos
Meng het bietensap en de bietenpoeder tot een papje en meng door de witte marsepein. Kneed goed door tot de marsepein egaal roze van kleur is. Rol de marsepein tot een pil en snijd in plakjes van circa 3 millimeter. Wrijf met een krabbertje de plakjes dun uit. Vouw de plakjes rondom tegen elkaar tot je een roos krijgt. Zet de roos op de taart. Rol de rest van de groene marsepein uit tot een lange dunne slang en druk deze tegen de onderkant van de taart aan. Druk met de achterkant van een vork streepjes in de marsepein onderaan de taart.

Ingredienten

10
Personen

Moskovisch beslag

  • 90 g boter
  • 6 eieren
  • 175 g suiker
  • 150 g bloem

Banketbakkersroom

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 75 g suiker
  • 2 eidooiers
  • 2 el bloem

Vulling

  • 500 ml slagroom
  • 75 g suiker
  • 1 potje frambozenjam

Groene marsepein

  • 200 g marsepein
  • 1 tl tarwegraspoeder

Garnering

  • 1 eiwit
  • 6 el poedersuiker

Marsepeinen roos

  • 100 g marsepein
  • bietenpoeder
  • bietensap

Extra nodig

  • springvorm van 16 cm
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • plasticfolie
  • zeef met kaasdoek
  • ijsblokjes
  • poedersuiker om te bestrooien
  • plastic krabber
Geef je waardering
12