De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Preistamppot met zalm

Ben jij een visliefhebber? Wist je dat zalm heerlijk is in een stamppot. Zoals bijvoorbeeld in dit recept met prei. 

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
preistamppot met zalm

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

"Stamppot is het hele jaar door lekker om te eten. Door zalm en dille toe te voegen geef je een heerlijke twist aan de klassieke stamppot."

Bereidingswijze

Preistamppot met zalm

  1. Schil de aardappelen. Snijd ze in grove stukken en kook ze in 20 minuten gaar. Snijd de dille fijn.

  2. Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de prei in circa 5 minuten zacht.

  3. Giet de aardappelen af en bewaar 1 kop kookvocht.

  4. Voeg de mosterd, de rest van de olijfolie en eventueel wat kookvocht toe en stamp de aardappels tot een smeuïge puree.

  5. Schep de prei en dille door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Trek de warmgerookte zalm met een vork uit elkaar en verdeel over de stamppot.

    Deze stamppot naar een nóg hoger niveau tillen? Verdeel de stamppot in een ovenschaal en zet het in een voorverwarmde oven van 180 °C. Bak voor ongeveer 15 min of totdat de er een goudbruine korst is ontstaan.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.