De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

portobello’s

Een heerlijke lekkernij van soufflés gevuld met portobello's, rijst, tomaten en bieslook.

45 min kooktijd
Portobello’s

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Halveer de citroen. Voeg de sambal en de rijst toe en blus af met het citroensap en de witte wijn. Kook de rijst in circa 15 minuten gaar en laat daarna nog even staan.

Snijd de tomaten en portobello’s in stukjes. Snijd de bieslook fijn. Roer de tomaten, bieslook en portabella’s door de rijst. Breng op smaak met de olie van de tomaten, een beetje zout en peper.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de soufflebakjes in en verdeel de rijst en het plakje kaas over de bakjes. Bedek de bakjes met het bladerdeeg en druk de randen goed aan. Bestrijk het deeg met het ei-roommengsel en decoreer eventueel met de afsnijdsels. Bak de portobello’s in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker