Portobello’s

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Halveer de citroen. Voeg de sambal en de rijst toe en blus af met het citroensap en de witte wijn. Kook de rijst in circa 15 minuten gaar en laat daarna nog even staan.

Snijd de tomaten en portobello’s in stukjes. Snijd de bieslook fijn. Roer de tomaten, bieslook en portabella’s door de rijst. Breng op smaak met de olie van de tomaten, een beetje zout en peper.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de soufflebakjes in en verdeel de rijst en het plakje kaas over de bakjes. Bedek de bakjes met het bladerdeeg en druk de randen goed aan. Bestrijk het deeg met het ei-roommengsel en decoreer eventueel met de afsnijdsels. Bak de portobello’s in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer warm.

Ingredienten

4
Personen

Portobello's

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 citroen
  • 1 el sambal
  • 70 g rijst
  • 400 ml droge witte wijn
  • 40 g zongedroogde tomaten op olie
  • 2 grote portobello's
  • 1 bosje bieslook
  • 4 plakken jonge kaas
  • 4 plakken bladerdeeg

Extra nodig

  • 4 soufflebakjes of cocottes
  • 1 eidooier
  • 1 scheutje room
  • boter om in te vetten
Geef je waardering
5