De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pompoenstamp met abrikozenspinazie

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pompoenstamp met abrikozenspinazie

Bereidingswijze

Pompoenstamp

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Schil en halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in gelijke stukken.
  • Kook de aardappels en pompoen in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
  • Pureer de aardappels en pompoen met een pureestamper.
  • Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk en breng op smaak met kaneelpoeder, een beetje zout en peper.

Kippendijen

  • Halveer de citroen.Meng in een kom de kippendijen met het sap van de citroen, een beetje zout en peper.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de kippendijen om en om in circa 6 minuten gaar.

Abrikozenspinazie

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Snijd de gedroogde abrikozen fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en de peper circa 2 minuten.
  • Voeg de spinazie en de gedroogde abrikozen toe en bak circa 4 minuten tot de spinazie geslonken is.

Serveer de pompoenstamp met de kippendijen en de abrikozenspinazie

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.