Pompoenstamp met abrikozenspinazie

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pompoenstamp

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Schil en halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in gelijke stukken.
  • Kook de aardappels en pompoen in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
  • Pureer de aardappels en pompoen met een pureestamper.
  • Verwarm de melk. Maak de puree smeu├»g met de melk en breng op smaak met kaneelpoeder, een beetje zout en peper.

Kippendijen

  • Halveer de citroen.Meng in een kom de kippendijen met het sap van de citroen, een beetje zout en peper.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de kippendijen om en om in circa 6 minuten gaar.

Abrikozenspinazie

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Snijd de gedroogde abrikozen fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en de peper circa 2 minuten.
  • Voeg de spinazie en de gedroogde abrikozen toe en bak circa 4 minuten tot de spinazie geslonken is.

Serveer de pompoenstamp met de kippendijen en de abrikozenspinazie

Ingredienten

4
Personen

Pompoenstamp met abrikozenspinazie

  • 800 g aardappelen
  • 600 g flespompoen
  • 50 ml melk
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 1 citroen
  • 4 kippendijen
  • zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 600 g spinazie

Extra nodig

  • pureestamper
Geef je waardering
0