Pompoenstamp
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Schil en halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in gelijke stukken.
- Kook de aardappels en pompoen in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
- Pureer de aardappels en pompoen met een pureestamper.
- Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk en breng op smaak met kaneelpoeder, een beetje zout en peper.
Kippendijen
- Halveer de citroen.Meng in een kom de kippendijen met het sap van de citroen, een beetje zout en peper.
- Verhit een scheut olie in een pan en bak de kippendijen om en om in circa 6 minuten gaar.
Abrikozenspinazie
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
- Snijd de gedroogde abrikozen fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en de peper circa 2 minuten.
- Voeg de spinazie en de gedroogde abrikozen toe en bak circa 4 minuten tot de spinazie geslonken is.
Serveer de pompoenstamp met de kippendijen en de abrikozenspinazie
0 reacties