De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pittige gevlinderde kip

Weleens gehoord van gevlinderde kip? Dit smaakt namelijk fantastisch lekker!

75 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pittige gevlinderde kip

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 250 °C.

2. Knip met de keukenschaar de kip langs de ruggengraat open. Verwijder, maar bewaar de ruggengraat. Leg de kip met de huid naar boven op een plank en plet de kip door op het borstbeen te drukken.

3. Pel en rasp 3 tenen knoflook. Wrijf de kip in met tweederde van de knoflook, 2 eetlepels olijfolie, zout, cayennepeper en het paprikapoeder.

4. Snijd de aardappels in dikke plakken en leg ze in de ovenschaal. Leg de kip op een rek en plaats bovenop de ovenschaal. Rooster de kip en aardappels circa 30 minuten.

5. Hak de ruggengraat in stukken. Braad in een scheutje olie 5 minuten aan.

6. Pel en snipper 2 sjalotjes. Voeg toe aan de pan met de geraspte knoflook, laurier en sherry.

7. Knijp een halve citroen boven de pan uit. Laat 5-10 minuten inkoken.

8. Pel en snijd 1 sjalot en knoflook en roer met het sap van een halve citroen, mosterd, olijfolie extra vergine en citroenrasp tot een vinaigrette.

9. Zeef de jus, voeg de worcestersaus toe en laat verder inkoken.

10.Snijd de slabladeren los en scheur ze grof. Snijd de bieslook. Snijd de radijsjes in plakjes. Doe in een kom en schenk de vinaigrette erover.

11.Voeg de boter blokje voor blokje toe en roer tot een gebonden saus.

12. Haal de kip uit de oven, dek losjes af met aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten.

13.Snijd de kip en serveer met de aardappels, saus en salade.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.