Penne e salsiccia al forno (Penne met worst uit de oven)

78
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Penne e salsiccia al forno
Verhit voor de saus de melk in een pan. Meng in een kommetje de olijfolie en bloem en voeg het al roerend met een garde toe aan de pan. Breng al roerend aan de kook, draai het vuur laag en laat, onder af en toe roeren, de bechamelsaus in circa 10 minuten gaar worden. Breng de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Vulling bakken
Pel en snijd de knoflook. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook een minuut. Voeg een handje spinazie toe aan de pan en laat slinken. Laat zo alle spinazie slinken. Breng op smaak met zout en peper. Laat goed uitlekken en afkoelen. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en de aubergineblokjes mooi bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Pel en snipper de ui. Snijd de saucijzen open en haal het worstvlees eruit. Snijd de pancetta in stukjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de worst en pancetta toe en bak goudbruin. Blus af met de witte wijn.

Opbouw ovenschotel
Vet de ovenschaal in met de boter. Strooi wat paneermeel in de schaal. Schud om, zodat de schaal bedekt wordt met een laagje paneermeel. Bewaar het resterende paneermeel. Meng de penne met de helft van de bechamel en het vlees. Schep een derde ervan in de schaal. Verdeel hierover de spinazie. Schep hierop de helft van de overgebleven pasta. Verdeel de aubergine erover. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel ze over de aubergine. Dek af met de helft van de resterende bechamel. Verdeel hierover de laatste penne. Rasp de Parmezaanse kaas erover en bestrooi vervolgens met paneermeel. Klop de eieren los en schenk ze erover. Bak de penne al forno in circa 20 minuten mooi goudbruin in de voorverwarmde oven.

Ingredienten

6
Personen

Penne e salsiccia al forno

  • 500 g penne (of macaroni)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 500 g spinazie
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 4 varkensworstjes met venkel (à 500 g)
  • 100 g panchetta
  • 50 ml witte wijn
  • 30 g boter
  • 100 g paneermeel
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 eieren

Bechamelsaus

  • 1 l melk
  • 70 g olijfolie
  • 60 g bloem
  • 0.5 tl geraspte nootmuskaat

Extra nodig

  • ovenschaal
  • rasp
Geef je waardering
78