De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pêche melba

Snijd het vanillestokje overlangs open. Schraap het merg eruit en doe het vanillemerg met het stokje, 1 liter water en de suiker in een steelpan. Breng aan de kook en kook tot de suiker is opgelost. Schil de perziken laat ze in de suikersiroop 8 minuten pocheren. Laat ze afkoelen.

75 min (voor)bereidingstijd
Pêche melba

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pocheren perziken
Snijd het vanillestokje overlangs open. Schraap het merg eruit en doe het vanillemerg met het stokje, 1 liter water en de suiker in een steelpan. Breng aan de kook en kook tot de suiker is opgelost. Schil de perziken laat ze in de suikersiroop 8 minuten pocheren. Laat ze afkoelen. Halveer en ontpit de perziken.

Frambozensaus
Doe de frambozen met de poedersuiker en het citroensap in een steelpan. Kook kort, pureer en zeef de saus met een fijnmazige zeef of doek en houd de saus apart. Proef en voeg evt. wat extra poedersuiker toe.

Tuille
Verwarm de oven voor op 165 °C. Hak de amandelen. Laat de boter smelten. Meng in een kom de poedersuiker met de bloem en het zout en voeg de gesmolten boter en het eiwit toe. Roer tot een beslag. Doe het beslag in een spuitzak en spuit dunne rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes. Bestrooi met de gehakte amandelen. Bak de tuilles in de oven in circa 4 minuten goudbruin. Haal ze met een paletmes van de bakplaat en druk ze direct in het eierrekje zodat de vorm van een mandje ontstaat.

Suikerkapje
Bestrijk de soeplepel met de zonnebloemolie en leg met de bolle kant boven op het aanrecht. Verhit in een pan met dikke bodem de suiker en glucose en water tot ongeveer 150°C. Laat iets afkoelen. Ga met 2 vorken in de suikersiroop en beweeg met tegengestelde bewegingen over de soeplepel zodat een raamwerk ontstaat. Eindig met een dun randje langs de rand van de soeplepel. Laat afkoelen en haal dan heel voorzichtig van de lepel. Bewaar op een droge koele plaats (niet in de koelkast!). Maak zo 4 kapjes.

Serveren
Lepel wat frambozensaus op elk bord. Leg de tuille in het midden schep hier een bolletje ijs in. Leg er een halve perzik op en lepel hier nog wat frambozensaus over. Zet er dan voorzichtig het suikerkapje overheen. Garneer met een blaadje munt met framboosje “on top”.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker