Pecannoten-fudgecake

6
Gemiddeld

Bereidingswijze

120 minuten totale tijd

Cake
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de bloem met cacaopoeder en bakpoeder. Meng de eieren met suiker, olie en melk. Meng beetje bij beetje het bloemmengsel erdoor en roer beetje bij beetje de room erdoor tot een egaal beslag.

Vet de bakvorm in en bestrooi met paneermeel. Schenk het beslag erin. Bak eerst 10 minuten op 200 ºC, verlaag de temperatuur naar 150 ºC en bak nog 1 uur en 30 minuten.

Chocolade-pecan glanslaag
Verwarm de oven voor op 180 ºC en bak de pecannoten circa 10 minuten. Smelt de boter voeg de melk, cacaopoeder en poedersuiker toe en roer tot een gladde saus. Hak de pecannoten fijn en giet de saus over de cake. Bestrooi met de pecannoten.

Ingredienten

1
Porties

Cake

  • 200 g bloem
  • 85 g cacaopoeder
  • 7 g bakpoeder
  • 3 kleine eieren
  • 360 g suiker
  • 140 ml arachideolie
  • 240 ml volle melk
  • 125 ml room

Chocolade-pecan glanslaag

  • 100 g pecannoten
  • 115 g boter
  • 60 ml melk
  • 65 g cacaopoeder
  • 400 g poedersuiker

Extra nodig

  • 1 tulbandvorm
  • boter om in te vetten
  • paneermeel
Geef je waardering
6