De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

paté met verschillende groenten in gelei

Maak verschillende kleuren gelei. Blanceer voor de groene gelei de peterselie. Maak het glad met een staafmixer.

60 MIN
Paté met verschillende groenten in gelei

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Maak verschillende kleuren gelei. Blanceer voor de groene gelei de peterselie. Maak het glad met een staafmixer. Leg de gelatine in kokend water en voeg een snufje zout toe. Voeg hier het peterseliemengsel aan toe. Giet dit vervolgens in een schaaltje en plaats in de koelkast totdat de gelei is opgestijfd. Doe dit ook met crème fraîche voor een witte gelei.

Snijd de sjalotjes, asperges, koolrabi en wortel in kleine blokjes en blancheer alle groenten kort. Verdeel de groeten over de ijsblokjesvorm, varieer met kleuren en met vormpjes. Giet de gekleurde gelei eroverheen en plaats in de koelkast, totdat de gelei is opgestijfd.

Serveren
Serveer de verschillende geleitjes op een groot bord en varieer daarbij in vorm en kleur.

24Kitchen-chef Estée Strooker heeft twee eigen restaurants in Arnhem, maar haar liefde voor eten is in Parijs begonnen. Tijdens haar koksopleiding leerde ze daar het ambacht van de klassieke Franse keuken, terwijl ze in haar vrije tijd door de smalle winkelstraten zwierde en struinde langs lokale marktjes. Die geuren, smaken en verfijning zorgen voor de liefde voor Parijs bij Estée en inspireert haar nog elke dag in haar koken.

In Estée in Parijs, dompelt Estée zich onder in ‘la joie de vivre' van Parijs. Een maand lang neemt ze intrek in een appartementje en wil ze de romantische stad weer voelen én proeven. Fietsend door de stad laat Estée je herkenbare hotspots en verborgen plekjes zien. Parijs kent geen geheimen voor haar en die geheimen deelt ze met liefde. Of het nu gaat om het beste adresje voor macarons of het lekkerste recept voor coq au vin. En zo wordt Estée in Parijs een culinaire reis, die voert langs elegante bistro’s, bohémien markten, bevlogen chefs en lokale foodondernemers.

Aan het eind van de dag komt Estée altijd weer thuis in haar ‘petite cuisine’, waar ze vol van inspiratie uit de stad aan de slag gaat. Van Franse klassiekers tot verrassend nieuwe recepten. Alles voorzien van de juiste tips zodat je het thuis ook kunt maken. Elke aflevering staat in het teken van een thema (uiteenlopend van champagne tot chocolade en van fooddesign tot van kop tot staart koken.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker