De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pasta met worst

Maak dit makkelijke pasta-recept van Jet van Nieuwkerk uit het programma Lekker Snel!. Perfect voor een doordeweekse dag.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
pasta venkelworst

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Mijn pasta met worst is een supersmaakvol zomers gerecht. Ook leuk om te weten dat het hartstikke makkelijk is om te maken. In dit recept kies ik voor taggia-olijven. Deze worden Ligurië geteeld en geven een lekkere ziltige nootachtige smaak aan de pasta."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Breng een pan water aan de kook. Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd het vel van de worstjes open en schraap het vlees er met een vork uit. Pel de knoflook en snijd fijn. Kneus het venkelzaad in een vijzel of met een mes.

  3. Verhit 1 el olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de knoflook. Voeg de saucijzen, venkelzaad en de cherrytomaten toe aan de pan en bak 2 á 3 minuten mee.

  4. Laat de taggia-olijven uitlekken en voeg daarna toe aan de pan. Bak even mee en blus het geheel af met een scheut witte wijn.

  5. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. 

    Voeg voor extra groenten een fijngesneden venkel toe bij stap 3. Voeg een fijngesneden rode peper toe voor meer pit.

  6. Giet de rigatoni af en bewaar hierbij een kopje van het kookvocht. Voeg de rigatoni toe aan de pan met een scheutje kookvocht.

  7. Breng de pasta op smaak met peper en zout. Bestrooi met de verse peterselie en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen.

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.