De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Palet d'Or bonbons

Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg samen met de honing toe aan de slagroom. Breng de room aan de kook en laat even trekken. Hak en smelt de chocolade.

225 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Palet d'Or bonbons

Bereidingswijze

Ganache
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en voeg samen met de honing toe aan de slagroom. Breng de room aan de kook en laat even trekken. Hak en smelt de chocolade. Giet de warme room op de chocolade en roer tot er een egaal glad mengsel ontstaat. Roer tot slot de boter erdoor met de staafmixer. Schep de ganache in een spuitzak met gladde spuitmond en laat circa 3 uur afkoelen. Spuit dopjes ter grootte van een truffel op een vel bakpapier. Druk met een ander vel bakpapier iets plat en laat 1 nacht op een koele plek opstijven. Knip cellofaanpapier in kleine vierkantjes. Knip net zoveel vierkantjes als gespoten ganachedopjes.

Chocolade enten
Hak de chocolade en smelt twee derde au bain-marie. Roer de rest van de gehakte chocolade erdoor tot de chocolade helemaal is opgelost. De chocolade mag niet warmer dan 31 °C zijn. Bekijk hier de video voor het tempereren van chocolade. Bestrijk de onderkant van de ganachedoppen met geënte chocolade en laat uitharden. Haal de ganachedoppen met een bonbonvork door de geënte chocolade. Leg een beetje bladgoud op de bonbons en dek af met een stukje cellofaanfolie. Laat de bonbons uitharden en verwijder het cellofaan.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.