Ouderwets gebakken kalfslever

28
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de krieltjes in circa 5 minuten gaar.
  • Laat de kalfslevers op kamertemperatuur komen.

Uien en appel

  • Verwarm een koekenpan op laag vuur.
  • Bak het spek in circa 5 minuten krokant. Haal het spek uit de pan en leg op een bord.
  • Pel en snijd de uien in ringen.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Bak in de pan van het spek de uien en appelpartjes tot de uien lichtbruin zijn en voeg de knoflook toe.
  • Voeg een klontje boter toe.
  • Voeg het spek weer toe en breng op smaak met zout en peper.

Kalfslever

  • Bestrooi de kalfslevers om en om met zout en peper.
  • Verhit olie in een pan.
  • Wentel de kalfslevers door de bloem en bak de levers in circa 3 minuten om en om goudbruin.
  • Voeg op het einde een klontje boter toe voor de smaak.

Witlof/roodlof-aardappelsalade

  • Giet de aardappels af en laat ze uitdampen.
  • Meng de olie, azijn, mosterd, zout en peper tot een gladde dressing.
  • Halveer de witlof in de lengte en verwijder de bittere kern. Snijd de lof in dunne ringetjes meng de dressing erdoor.
  • Voeg de aardappels toe en meng goed door elkaar.

Ingredienten

4
Personen

Kalfslever

  • 4 kalfslevers à 150 g per stuk
  • 200 g ontbijtspek
  • 2 uien
  • 1 appel
  • 0.5 teentje knoflook
  • 30 g boter
  • zonnebloemolie
  • 4 el bloem
  • zout
  • versgemalen peper

Witlof - aardappelsalade

  • 500 g voorgegaarde krieltjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 1 el mosterd
  • 3 stronkjes witlof
  • 3 stronkjes roodlof
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
28