- Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de krieltjes in circa 5 minuten gaar.
- Laat de kalfslevers op kamertemperatuur komen.
Uien en appel
- Verwarm een koekenpan op laag vuur.
- Bak het spek in circa 5 minuten krokant. Haal het spek uit de pan en leg op een bord.
- Pel en snijd de uien in ringen.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Bak in de pan van het spek de uien en appelpartjes tot de uien lichtbruin zijn en voeg de knoflook toe.
- Voeg een klontje boter toe.
- Voeg het spek weer toe en breng op smaak met zout en peper.
Kalfslever
- Bestrooi de kalfslevers om en om met zout en peper.
- Verhit olie in een pan.
- Wentel de kalfslevers door de bloem en bak de levers in circa 3 minuten om en om goudbruin.
- Voeg op het einde een klontje boter toe voor de smaak.
Witlof/roodlof-aardappelsalade
- Giet de aardappels af en laat ze uitdampen.
- Meng de olie, azijn, mosterd, zout en peper tot een gladde dressing.
- Halveer de witlof in de lengte en verwijder de bittere kern. Snijd de lof in dunne ringetjes meng de dressing erdoor.
- Voeg de aardappels toe en meng goed door elkaar.
Meld je aan en praat mee