De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

omelet sibérienne

Klop de room tot yoghurt dikte en zet hem in de koelkast. Klop de eidooiers met 50 g suiker luchtig. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met het vanillestokje, vanillemerg en de resterende suiker aan de kook.

60 MIN
Omelet Sibérienne

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Parfait
Klop de room tot yoghurt dikte en zet hem in de koelkast.
Klop de eidooiers met 50 g suiker luchtig. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met het vanillestokje, vanillemerg en de resterende suiker aan de kook. Verwijder het vanillestokje en schenk de melk bij de eidooiers. Roer de compositie, op laag vuur, in 2 minuten gaar. Haal de pan van het vuur en klop de compositie met de mixer tot hij koud is. Spatel de room en de nougatinemix door de compositie en schenk het in een met plastic beklede cakevorm. Vries de vorm in.

Italiaans schuim 
Breng water en suiker aan de kook en kook tot 121 ºC.
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Schenk de kokende suikersiroop langzaam bij het eiwitschuim en klop met de mixer tot het schuim koud is. Schep het schuim in een spuitzak met een spuitmondje.
Verwarm de oven op 220 ºC.
Snijd de cake over de lengte in plakken. Beleg de bodem van een ovale vuurvaste schaal met plakken cake. Haal de parfait uit de vorm en zet hem op de cakebodem. Bekleed de parfait met de cake. Besprenkel de cake eventueel met rum of likeur. Spuit of spatel het eiwitschuim decoratief langs de randen. Bak de Omelet Sibérienne circa 5 minuten in de oven tot het eiwit geroosterd is. Garneer de taart met seizoensfruit.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker