Stap 1: nougatine
Laat de suiker rustig smelten en karamelliseren in een pannetje. Voeg de hazelnoten toe als de suiker een goudgele kleur heeft. Giet het pannetje voorzichtig leeg op een vel bakpapier of aluminiumfolie en laat het helemaal afkoelen. Breek in stukken wanneer de karamel is afgekoeld. Doe de stukken in een foodprocessor en hak het fijn tot nougatine of wikkel in een schone theedoek en sla tot het fijn is.
Stap 2: deeg
Verwarm de oven voor op 175 °C. Wrijf met de hand de boter met de suiker glad. Voeg de eieren toe en meng goed door. Wrijf de bloem en het zout erdoor. Meng 80 g nougatine erdoor en bewaar de rest. Schep het deeg in een spuitzak. Spuit koekjes op een bakplaat met bakpapier en strooi de overige nougatine over de koekjes. Bak de koekjes circa 25 minuten in de oven.
Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal >
0 reacties