De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

nougatine-koekjes

Nougatine-koekjes, niemand kan deze lekkere koekjes weerstaan. Naast ontzettend lekker, zijn ze mega makkelijk te maken. Gauw bakken dus!

55 MIN
Nougatine Koekjes

Een recept van

Nougatine-koekjes, niemand kan deze lekkere koekjes weerstaan. Naast ontzettend lekker, zijn ze mega makkelijk te maken. Gauw bakken dus!

Bereidingswijze

Stap 1: nougatine 
Laat de suiker rustig smelten en karamelliseren in een pannetje. Voeg de hazelnoten toe als de suiker een goudgele kleur heeft. Giet het pannetje voorzichtig leeg op een vel bakpapier of aluminiumfolie en laat het helemaal afkoelen. Breek in stukken wanneer de karamel is afgekoeld. Doe de stukken in een foodprocessor en hak het fijn tot nougatine of wikkel in een schone theedoek en sla tot het fijn is. 

Stap 2: deeg
Verwarm de oven voor op 175 °C. Wrijf met de hand de boter met de suiker glad. Voeg de eieren toe en meng goed door. Wrijf de bloem en het zout erdoor. Meng 80 g nougatine erdoor en bewaar de rest. Schep het deeg in een spuitzak. Spuit koekjes op een bakplaat met bakpapier en strooi de overige nougatine over de koekjes. Bak de koekjes circa 25 minuten in de oven.

Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers?
Bekijk ze hier allemaal > 

Rudolph van Veen heeft weer een nieuwe show; Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers. Elke aflevering bezoekt een junior bakker de welbekende bakery om de kneepjes van het vak te leren van meesterpatissier Rudolph. 

Elke werkdag om 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's bakery: jonge bakkers

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker