Noord-Afrikaanse stoofpot

27
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Noord-Afrikaanse stoofpot

  • Pel en snijd de ui grove stukken.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd de pompoen in gelijke stukken.
  • Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak de ui, knoflook, kaneelpoeder en  saffraan circa 2 minuten. Voeg de pompoen toe en bak circa 5 minuten mee.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes. Voeg de bleekselderij toe aan de pompoen, schenk de gezeefde tomaten en het water erbij en voeg de groentebouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat circa 5 minuten met deksel op de pan koken.
  • Giet de kikkererwten en de linzen af en spoel ze schoon.
  • Halveer de dadels.
  • Pluk en hak de koriander.
  • Verwarm een kleine koekenpan en rooster het amandelschaafsel in circa 3 minuten goudbruin.
  • Voeg de kikkererwten, linzen en de dadels toe aan de pan met pompoen en kook circa 5 minuten door. Voeg het amandelschaafsel en drie vierde van de koriander toe en meng goed door. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de Afrikaanse stoofpot over borden en strooi de resterende koriander eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Noord-Afrikaanse stoofpot

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pompoen
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 0.05 g saffraan
  • 4 stengels bleekselderij
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 800 ml water
  • 2 groentebouillonblokje
  • 400 g kikkererwten
  • 400 g linzen
  • 100 g dadels zonder pit
  • 100 g amandelschaafsel
  • 1 bosje koriander
Geef je waardering
27