Monstermash
- Schil en snijd de aardappels in vieren.
- Schep de aardappels in een hoge pan. Schenk er water bij tot ze net onder water staan, voeg een snufje zout toe en breng aan de kook. Kook de aardappels circa 5 minuten.
- Snijd de witte kool in dunne repen en de repen in vieren.
- Schil en snijd de appels doormidden. Verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes.
- Voeg de witte kool en appels toe aan de pan met aardappels en kook in circa 15 minuten gaar. Giet het geheel af en bewaar een klein beetje van het kookvocht.
- Voeg de melk en mosterd toe en stamp tot een romige puree. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Slavinken
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Meng in een kom het gehakt met het ei en de paneermeel en breng op smaak met een beetje zout en peper. Vorm vier dikke rolletjes van het gehakt en omwikkel met ontbijtspek.
- Verhit een scheutje olie in een pan en bak de slavinken op middelhoog vuur in circa 4 minuten rondom bruin.
- Leg de slavinken in een ovenschaal en bak ze in de oven in circa 15 minuten gaar.
Doperwten
- Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de doperwtjes circa 2 minuten en giet ze af.
Serveren
- Verdeel de montersmash over de borden, leg hier een slavink bij en maak met de doperwten een (monster)gezichtje erop.
0 reacties