Minestronesoep (Vrijheidssoep 2025)
-
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
-
Voeg de knoflook, prei, courgette, wortel en bleekselderij toe en bak 5-7 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
-
Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1-2 minuten mee.
-
Voeg dan het blik tomaten toe, samen met oregano, tijm, laurierblaadjes en een snufje suiker. Breng op smaak met zout en peper en roer alles goed door.
-
Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook.
-
Voeg de boerenkool/palmkool toe.
-
Zet het vuur lager en laat de soep 20-25 minuten zachtjes pruttelen.
-
Voeg de kikkererwten of witte bonen toe en laat de soep nog 10 minuten doorkoken.
-
Haal de laurierblaadjes uit de soep.
-
Roer de verse basilicum erdoor en/of gebruik dit als garnering.
Peterseliepesto
-
Doe de peterselie, knoflook, citroenrasp, pijnboompitten (of walnoten) en Parmezaanse kaas in een keukenmachine. Maal alles fijn.
-
Voeg langzaam de olijfolie toe terwijl de keukenmachine draait, tot je een gladde pesto krijgt.
-
Breng op smaak met zout en peper.
Croutons
-
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
-
Voeg het geplette teentje knoflook toe en bak dit kort om de olie op smaak te brengen.
-
Voeg het brood toe en bak de blokjes tot ze goudbruin en knapperig zijn.
-
Breng op smaak met zout en peper.
0 reacties