De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

minestronesoep met boerenkool

Minestrone is een feestje om te eten. Ideaal om je restjes groente mee op te maken zonder in te leveren op smaak. 

20 min voorbereidingstijd
35 min wachttijd
Vrijheidssoep Jet van Nieuwkerk

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Ik ben vereerd de vrijheidssoep van 2025 te mogen koken en dat samen met mijn oma Jeanne. 

Ik heb altijd geloofd in de verbindende kracht van eten. Aan tafel delen we verhalen en vinden we troost in elkaars gezelschap. Het spreekt me enorm aan om met de Vrijheidssoep een maaltijd te creëren waarbij we samen stil kunnen staan bij het belang van vrijheid."

Bereidingswijze

Minestronesoep (Vrijheidssoep 2025)

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.

  2. Voeg de knoflook, prei, courgette, wortel en bleekselderij toe en bak 5-7 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.

  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 1-2 minuten mee.

  4. Voeg dan het blik tomaten toe, samen met oregano, tijm, laurierblaadjes en een snufje suiker. Breng op smaak met zout en peper en roer alles goed door.

  5. Voeg de groentebouillon toe en breng de soep aan de kook.

  6. Voeg de boerenkool/palmkool toe.

  7. Zet het vuur lager en laat de soep 20-25 minuten zachtjes pruttelen.

  8. Voeg de kikkererwten of witte bonen toe en laat de soep nog 10 minuten doorkoken.

  9. Haal de laurierblaadjes uit de soep.

  10. Roer de verse basilicum erdoor en/of gebruik dit als garnering.

Peterseliepesto

  1. Doe de peterselie, knoflook, citroenrasp, pijnboompitten (of walnoten) en Parmezaanse kaas in een keukenmachine. Maal alles fijn.

  2. Voeg langzaam de olijfolie toe terwijl de keukenmachine draait, tot je een gladde pesto krijgt. 

  3. Breng op smaak met zout en peper.

Croutons

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

  2. Voeg het geplette teentje knoflook toe en bak dit kort om de olie op smaak te brengen. 

  3. Voeg het brood toe en bak de blokjes tot ze goudbruin en knapperig zijn.

  4. Breng op smaak met zout en peper.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker