Merveilleux

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
2 uur en 30 minuten totale tijd

Schuim
Verwarm de oven voor op 80 ºC. Klop de eiwitten in een vetvrije mengkom tot schuim. Kook water met suiker tot 121 ºC. Giet de suikersiroop druppelsgewijs bij het eiwitschuim en klop het eiwitschuim koud. Schep het eiwitschuim in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat torentjes van 6 centimeter doorsnede en 5 centimeter hoog. Droog het schuim minstens 2 uur in de oven.

Slagroom
Schaaf of rasp de chocolade. Klop de slagroom met de suiker yoghurt dik. Besmeer de schuimpjes met circa 1 centimeter slagroom. Bestrooi de slagroom met het chocoladeschaafsel. Schep de resterende slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit op elke merveilleux een rozetje. Halveer de aardbeien en leg de aardbeien op de rozetjes.

Ingredienten

12
Porties

Schuim

  • 3 eiwitten
  • 3 el water
  • 100 g suiker

Garneren

  • 300 g pure chocolade aan een stuk
  • 300 ml slagroom
  • 75 g suiker
  • 10 aardbeien

Extra nodig

  • thermometer
  • spuitzak
  • glad spuitmondje
  • gekarteld spuitmondje
  • bakpapier
Geef je waardering
4