De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mangoschuimtaart

Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en het ei. Kneed er beetje bij beetje de bloem door tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

90 MIN
Mangoschuimtaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Harde wenerdeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, suiker en het ei. Kneed er beetje bij beetje de bloem door tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de taartring in. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van 5 millimeter en bekleed de taartring ermee. Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul met de blindbakbonen. Bak de bodem circa 20 minuten, verwijder het papier en blindbakbonen en bak nog eens 20 minuten. Laat de bodem afkoelen. Smelt de witte chocolade au bain marie en bestrijk de bodem ermee.

Mangocrème
Week de gelatine in ruim water. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een scheutje mangopuree achter en breng in een pan de rest van de mangopuree met het vanillemerg aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker en het scheutje mangopuree los en roer de bloem erdoor. Meng de warme mangopuree door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de mangocrème aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Knijp de gelatine uit en meng door de crème. Roer de boter erdoor en giet de mangocrème in de bodem. Dek de crème af met plasticfolie en laat de taart circa 30 minuten afkoelen in de vriezer.

Gekarameliseerde mangoblokjes
Snijd een kapje van de mango. Schil en snijd de rest van de mango in gelijke blokjes. Kook het water met de suiker langzaam in tot karamel. Voeg de mangoblokjes toe en karamelliseer circa 2 minuten. Giet af boven een zeef en verdeel de mangoblokjes over de mangocrème op de taart. Zet de taart terug in de vriezer tot het Italiaans schuim klaar is.

Italiaans schuim

Breng water met suiker aan de kook tot 121 ºC. Klop de eiwitten stijf. Schenk de siroop druppelsgewijs bij het eiwit en klop tot het taai en bijna koud is. Schep het schuim in een spuitzak met een Saint-Honoré spuitmondje. Steek de cocktailprikker in het midden van de taart. Spuit met het schuim mooie ronde banen vanaf de rand naar het midden van de taart. Verwijder de cocktailprikker en brand het schuim lichtbruin met het gasbrandertje. Snijd het kapje van de mango kruislings in en vouw de schil om. Garneer de taart met de mango en een takje munt.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker