Andrea van Lieshout

Ingredienten

4
Personen

Mango chutney

  • 1 mango
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1 rode peper
  • 2 cm gember
  • 1 kruidnagel
  • 150 g suiker
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 1 el citroensap

Bereidingswijze

Totale tijd: 50 minuten

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en fruit de mango, knoflook en de ui. Snijd de peper in dunne ringen. Schil de gember en snijd de gember fijn. Voeg de peper en gember toe aan de mango en laat circa 30 minuten op laag vuur koken.
Voeg de kruidnagel en suiker toe en laat ze 10 minuten mee koken. Breng de chutney op smaak met cayennepeper en citroensap en laat nog circa 10 minuten inkoken tot jam dikte.
Schenk de chutney in een schone pot, dek af met plasticfolie en sluit de deksel. Laat de chutney afkoelen en bewaar het in de koelkast.

Geef je waardering

760
Mango chutney