Lycheegranité
Pureer de lychees met het bruiswater glad. Schenk in een diepe bak en vries in. Schep de granité elk uur een keer om met een vork om mooie schilfers te krijgen. In circa 3 uur is de granité klaar.
Mandarijn-yuzu cremeux
Week de gelatine in ruim water. Breng het mandarijnsap met de yuzu aan de kook. Klop het ei met de eidooiers en de suiker los. Giet het kokende sap erop en roer goed door. Schenk de massa terug in de pan en gaar zonder te koken. Los de geweekte gelatine erin op. Laat de crème afkoelen tot handwarm en mix de boter erdoor. Verdeel de cremeux over glazen en laat circa 1 uur opstijven in de koelkast.
Sweet rempejeh
Vijzel de ketoembar en roer een beslag van de kokosmelk, poedersuiker, rijstebloem, zelfrijzend bakmeel, ketoembar en koenjit. Verhit een scheut olie in een wok. Vul een lepel met het beslag, verdeel er een paar pinda’s op en schenk het beslag in de olie. Bak de koekjes een voor een goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de sweet rempejeh met poedersuiker.
Serveren
Schep de granité op de cremeux en garneer met de sweet rempejeh.
Tip: ook lekker met tropisch fruit zoals kiwi of ramboutan
Laat je verrassen door de smaken van dit heerlijke tropische nagerecht!
0 reacties