Luxe trommelkoek

3
Makkelijk
Luxe trommelkoek

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Week de rozijnen, krenten, abrikozen in circa 1 uur in de likeur. Snijd de abrikozen in stukjes. Klop de eieren los met de melk en de suiker. Meng de bloem met het bakpoeder en meng met het eimengsel tot een glad beslag. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Hak de walnoten en meng met de rozijnen, krenten, abrikozen, vanillemerg, sinaasappelblokjes en kaneelpoeder door het beslag. Vet een puddingvorm in en schenk het beslag erin. Sluit af met de deksel en gaar de pudding au bain-marie circa 1 uur en 30 minuten.

Stroopsaus
Verwarm de appelstroop tot handwarm en roer de boter erdoor tot een smeuïge saus.

Serveer de trommelkoek met de stroopsaus. 

Ingredienten

1
Porties

Luxe trommelkoek

  • 30 g rozijnen
  • 30 g krenten
  • 6 gedroogde abrikozen
  • 100 ml Friese kruidenlikeur
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 50 g suiker
  • 400 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 vanillestokje
  • 100 g walnoten
  • 2 el gekonfijte sinaasappelblokjes
  • 1 tl kaneelpoeder

Stroopsaus

  • 200 g appelstroop
  • 100 g boter

Extra nodig

  • 1 afsluitbare puddingvorm
  • boter om in te vetten
Luxe trommelkoek
Geef je waardering
3