De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

linguine met asperges

Ultiem zacht gegaard met boter, pecorino en een vleugje chili.

15 min kooktijd
Linguine met asperges

Een recept van

Jamie Oliver

Miniatuur

Bereidingswijze

Deze manier van asperges koken leerde ik van een van de nonna’s die we ontmoet hebben. Bak ze, doe er vervolgens een beetje vocht bij en draai het vuur laag – dan werken de smaken heel mooi op elkaar in en krijg je een superverfijnd gerecht. Door de saus pas op het laatste moment af te maken, krijgt hij een perfecte smaak en textuur.

Kook de pasta in gezouten kokend water volgens de gebruiksaanwijzing. Breek intussen het harde uiteinde van de asperges, snijd de stelen diagonaal in dunne plakjes en laat de topjes heel. Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes, verkruimel de gedroogde pepers en doe ze met 2 eetlepels olie en de boter in een grote koekenpan op matig vuur. Roer de aspergeplakjes erdoor zodra de knoflook begint te sissen. Bak ze even mee, schep er een flinke lepel pastakookwater bij, dek de pan af en laat het geheel op laag vuur pruttelen tot de pasta al dente is.

Schep met een keukentang de pasta met een beetje aanhangend water bij de asperges in de pan. Zet het vuur uit, rasp de pecorino boven de pasta en roer zodat het vet, de kaas en het kookvocht een natuurlijke, romige saus vormen – verdun hem zo nodig met een extra scheutje kookwater. Proef een hapje, maak hem op smaak af en verdeel de pasta over je borden. Rasp nog een klein beetje pecorino en citroenschil erover en ga aan tafel.

CALORIEËN

VET

VERZ. VET

EIWIT

KOOLHYD.

SUIKER

ZOUT

VEZELS

407 kcal

15g

5,3 g

13,3 g

58,3 g

4,1 g

0,3 g

2,2 g

Fotografie © Jamie Oliver Enterprises Limited, 2018

Deze zomer neemt Jamie Oliver ons mee naar het prachtige Italië in Jamie Cooks Italy! Het land is met de mooie landschappen, gezellige mensen en het geweldige eten het perfecte decor voor een foodtrip. Maar in Italië gaat het niet om topchefs en Michelin-sterren, het gaat om home-cooked familierecepten, doorgegeven van generatie op generatie. Jamie Oliver en zijn vriend en mentor Gennaro Contaldo reizen het hele land af om de keukengeheimen van de mammas en nonnas van Italië te leren.

Wil jij ook leren koken als een echte Italiaan? Kijk dan vanaf 19 augustus elke zondag om 17:00 naar Jamie Cooks Italy, exclusief bij 24Kitchen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker