De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Lierse vlaaikes

Deze heerlijke Lierse vlaaikes zijn de ideale delicatesse voor bij de koffie of thee!

180 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Lierse vlaaikes

Bereidingswijze

Deeg
Kneed het water met de bloem en de boter tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten. Vet de vormpjes in. Rol het deeg uit, steek er cirkels uit en bekleed de cupcakevormen ermee. Prik de bodems in met een vork. Laat de beklede vormpjes circa 5 minuten rusten en druk ze dan zo nodig aan.

Vierkruidenpoeder
Maal alle specerijen in de koffiemolen tot poeder.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de melk met de stroop en roer er het paneermeel, de bloem en het vierkruidenpoeder door. Vul de deegvormpjes met de vulling en bak ze in circa 20 minuten goudbruin. Laat de gebakjes iets afkoelen en haal ze uit de cupcakevormen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.