De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Lasagne met paddenstoelen

Lasagne met een romige saus van verschillende paddenstoelen.

70 MIN
Lasagne met paddenstoelen
Hugo Kennis

Bereidingswijze

Overgiet de porcini met 150 ml kokend water en laat even staan.

Was en snij de kool fijn en kook het in een bodempje water in een pan beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.

Pel en snipper de sjalotten. Pel en snij de knoflook fijn. Smelt voor de saus 30 gram boter in een pan en fruit de sjalotten en knoflook. Voeg de bloem toe en bak 5 minuten mee tot de bloem gaar is. Zeef de porcini en vang het weekwater op. Voeg het weekwater en de melk al roerend met een garde toe aan de bloem.

Hak de porcini fijn en voeg toe aan de saus. Kook de saus circa 20 minuten op laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Maak de paddenstoelen schoon. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen bruin, breng ze op smaak met zout en peper.

Rasp de Parmezaanse kaas. Vet de ovenschaal in en doe een laagje saus onderin de schaal. Leg hierop lasagnevellen, kool, Parmezaanse kaas, weer lasagnevellen, saus, paddenstoelen, kaas, lasagnevellen saus, ham etc. tot de ingrediënten op zijn. Eindig met saus en kaas. Verdeel de overgebleven boter in klontjes over de lasagne en bak het gerecht 35-45 minuten in de voorverwarmde oven.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker