Kippenbouillon
Leg de kippenpoten in een (soep)pan, schenk het water erbij en breng het aan de kook. Schep het schuim regelmatig met een schuimspaan weg. Voeg de soepgroenten, foelie en zout toe. Zet het vuur laag en laat de bouillon circa 2 uur trekken. Zeef de bouillon.
Kropslasoep
Snijd de peper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd hem in ringetjes. Pel en snipper de ui. Was de kropsla in koud water, haal het groene hart er uit en haal de bladeren van de kropsla los. Verhit een scheutje olijfolie in een hoge pan en fruit de ui en de peper. Blus af met de kippenbouillon en de room en laat 10 minuten zachtjes inkoken. Voeg de sla toe en kook deze circa 5 minuten mee. Pureer de soep met de staafmixer of blender en zeef de soep indien nodig. Schep de soep in borden, verdeel de overgebleven slablaadjes en gamba’s erover en serveer met een snee tomatenbrood.
Gebakken gamba’s
Pel de gamba’s en verwijder het darmkanaal. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de bieslook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de gamba’s circa 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak circa 2 minuten mee. Haal de pan van het vuur, voeg de bieslook toe en breng op smaak met peper.
Pan Con Tomate
Verwarm de grill voor. Snijd het brood in plakken en gril ze. Halveer de knoflook en de tomaat. Wrijf de knoflook en de tomaat over het brood. Sprenkel er olijfolie over en bestrooi met zout.
Schep de soep in borden, verdeel de overgebleven slablaadjes en gamba’s erover en serveer met een snee tomatenbrood.
Meld je aan en praat mee