Knolselderij & rucolastamppot

11
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de grill van de oven voor op 200°C.

Knolselderij en aardappels

Schil en snijd de knolselderij en aardappels in grove stukken.

Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de knolselderij en aardappels in circa 20 minuten gaar.

Kalkoen

Omwikkel de kalkoenfilets met de plakjes spek.

Verhit olie in een pan en bak de kalkoen in 12 minuten om en om bruin en gaar.

Appel

Snijd de appel van het klokhuis af in plakjes.

Bak de appel en de rozijnen mee met de kalkoen en voeg de suiker en kaneel toe.

Hak de noten en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.

Stamppot

Giet de knolselderij en aardappels af en bewaar een beetje kookvocht.  

Stamp met een pureestamper tot een grove puree, voeg zoveel kookvocht toe tot de puree smeuïg is en roer de mosterd en de rucola erdoor.  

Schep de stamppot in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Bak de ovenschotel circa 8 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. 

Ingredienten

4
Personen

Knolselderij-rucolastamppot

  • 1 knolselderij
  • 600 g aardappelen
  • 4 kalkoenfilet
  • 100 g plakjes spek
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 appels
  • 1 el rozijnen
  • 2 el rietsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 el mosterd
  • 200 g rucola
  • 150 geraspte belegen kaas
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig:

  • stamper
Geef je waardering
11