Klassieke kersttrifle

125
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Vanillecrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de vanille, melk en suiker aan de kook. Roer het custardpoeder los met 3 eetlepels melk en schenk dit al roerende terug in de pan. Breng de compositie aan de kook en laat al roerende circa 3 minuten koken. Dek de vanillecrème af met plastic en laat hem afkoelen. Klop de room lobbig en spatel voorzichtig de helft van de room door de vanillecrème.

Compote
Breng het fruit met suiker en sap van de citroen aan de kook. Roer de aardappelzetmeel aan met water en roer door het fruit. Breng aan de kook en bind het fruit in circa 5 minuten.

Cakemengsel
Snijd de cake en de bitterkoekjes in blokjes. Meng de blokjes met rasp van de sinaasappel, kaneelpoeder, suiker en de likeur.

Garneren
Laat de partjes mandarijn uitlekken en smelt de chocolade. Versier de binnenkant van hoge glazen met de chocolade en laat de chocolade hard worden in de koelkast. Vul de glazen met een laag vanillecrème, cake,compote, de achtergehouden slagroom en mandarijn en weer vanillecrème. Garneer de bovenkant met de bessen en bestrooi met poedersuiker.

Dit recept komt uit de TROSkompas/ TVkrant special over 24Kitchen. 

Wijntip

Bij dit dessert moet je het een beetje luchtig houden. Hoe doe je dat? Ik zou je graag een rode dessertwijn aanbevelen die bol staat van het zwarte en rode fruit. Denk aan een wijn uit Maury (zuid Frankrijk) gemaakt van Grenache Noir. En dan lekker gekoeld serveren!

Ingredienten

4
Personen

Vanillecrème

  • 1 vanillestokje
  • 500 ml halfvolle melk
  • 125 g suiker
  • 30 g custardpoeder
  • 300 ml slagroom

Compote

  • 0.5 kg gemengd diepvriesfruit
  • 100 g suiker
  • 1 citroen
  • 2 tl aardappelzetmeel

Cakemengsel

  • 0.5 cake
  • 50 g bitterkoekjes
  • 1 sinaasappel
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 0.5 el suiker
  • sinaasappellikeur

Garneren

  • 1 blikje mandarijntjes
  • 0.5 reep pure chocolade
  • rode bessen
  • poedersuiker
Geef je waardering
125