Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bestrooi de kipfilet met een beetje zout en versgemalen peper en bak in circa 7 minuten bruin en bijna gaar.
Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons intussen in plakjes. Haal de kipfilets uit de pan, voeg een scheutje olie, knoflook en champignons toe en bak circa 5 minuten.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook in circa 4 minuten beetgaar in de pan met water. Laat de broccoli goed uitlekken en verdeel over de bodem van een ovenschaal.
Ris de tijm en voeg toe aan de pan met champignons. Schenk de room erbij en breng aan de kook. Roer de geraspte kaas erdoor en verwarm tot de kaas helemaal gesmolten is.
Snijd de gebakken kipfilets in plakken en leg ze op de broccoli in de ovenschaal. Leg tussen elk plakje kip een plakje ham en een stukje kaas. Schenk de champignon-kaassaus erover en verwarm circa 10 minuten in de oven tot de kip gaar en de saus een beetje gegratineerd is.
Verhit een scheut olie in een pan en bak de krieltjes in circa 10 minuten goudbruin. Pluk en hak de peterselie fijn en voeg toe aan de krieltjes.
Serveren
Schep de kip Orloff met broccoli op bord en serveer de krieltjes erbij.
0 reacties