Kip
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Ris en hak de tijm en rozemarijn fijn. Meng een scheut olijfolie, het sap van de citroen, tijm, rozemarijn, paprikapoeder, een beetje zout en peper door elkaar. Meng de olie door de kip en leg de kip los van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met een beetje zout en peper en bak de kip in de oven in circa 25 minuten gaar.
Aardappelstoplicht voorbereiden
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in stukjes. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil en snijd de wortel in stukjes en kook de wortel in circa 6 minuten gaar. Leg een zeefje met de doperwten in de pan met wortels en kook de doperwten circa 2 minuten mee. Pureer de doperwten in een kom met een beetje kook vocht fijn. Giet de wortel af, laat een beetje kookvocht in de pan zitten, voeg de wortel toe en pureer de wortel met de staafmixer.
Appelmoes
Schil en snijd de appels van het klokhuis af in stukjes. Kook de appels in het water met de kaneel en de suiker in circa 10 minuten gaar. Prak eventueel fijn met een vork.
Aardappelstoplicht
Giet de aardappels af, stoom droog en pureer met de pureestamper. Verdeel de aardappelpuree in drie gelijke hoeveelheden en voeg een deel toe aan de wortelpuree, een deel aan de doperwtenpuree en een deel aan de tomatenpuree en roer goed door. Maak eventueel smeuïg met een scheutje olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Serveren
Verdeel het aardappelstoplicht eventueel met een ijsknijper over borden. Leg de kip aan de ene kant en appelmoes aan de andere kant.
0 reacties