De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

king apple

60 min (voor)bereidingstijd
King Apple

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin, bakpoeder, suiker, boter, ei, rasp van de citroen en een snufje zout. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een egaal deeg. Duw het deeg plat, verpak het in plasticfolie en laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.


Verwarm de oven voor op 175 ºC. Bestuif het aanrecht en het deeg met bloem en rol het deeg uit. Vet de taartvorm in, bekleed met het deeg en prik de bodem in met een vork. Leg een stukje bakpapier op het deeg en verdeel daarop de blindbakbonen. Bak de bodem in 20 minuten goudbruin en gaar, verwijder het bakpapier en de blindbakbonen.

Zwitserse room
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Giet de banketbakkersroom uit op een plaatje en laat afkoelen.

Klop de slagroom stijf en spatel door de banketbakkersroom. Verdeel de banketbakkersroom over de taartbodem.

Appels
Schil en halveer de appels en haal het klokhuis eruit. Verhit een klontje boter en de honing in een pan en bak de halve appels circa 5 minuten op laag vuur tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat de appels afkoelen en leg ze in een cirkel op de Zwitserse room.

Schuim
Breng in een pan het water en suiker aan de kook tot 121 ºC. Klop het eiwit tot stijve pieken. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud. Schep het schuim in een spuitzak. Spuit banen schuim over de Zwitserse room tot aan de appels. Brand het schuim goudbruin af met gasbrander.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker