Kefta met ei
- Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Pluk en hak de koriander en munt fijn en houd een derde van de kruiden apart.
- Meng in een grote kom het gehakt met de helft van de ui, harissa, scheutje olijfolie, munt en koriander. Vorm 20 gelijke balletjes van het gehakt.
- Verhit olie in een pan en bak de balletjes in circa 2 minuten rondom goudbruin.
- Voeg de knoflook, de resterende uien en de gepelde tomaten toe. Gaar met deksel op de pan circa 10 minuten.
- Breek de eieren over de gehaktballen, strooi de resterende kruiden erover en laat circa 5 minuten met deksel op de pan garen.
Mama’s salade
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de komkommer in blokjes.
- Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes.
- Meng in een kom de ui, komkommer, tomaten, olijfolie en azijn en breng op smaak met zout en peper.
Serveer het Turks brood bij de kefta met ei en Mamma’s salade.
0 reacties