Rouleaubiscuit
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Smelt de boter. Klop de eieren met de suiker luchtig in een keukenmachine. Spatel de bloem en de gesmolten boter erdoor. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strijk het beslag uit tot circa 1 cm dikte. Bak in circa 5 minuten goudbruin en gaar.
Houd een beetje beslag achter. Snijd de randjes van het biscuit zodat er een mooie rechthoek ontstaat.
Vet de bloempotjes in met boter. Lepel het achtergehouden beslag in de ingevette bloempotjes. Bak de bloempotjes circa 20 minuten op 160 ºC.
Aardbeien-botercrème
Breng voor de banketbakkersroom het aardbeiensap en de helft van de suiker in een pan aan de kook. Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje aardbeiensap door het eimengsel, roer goed door en schenk terug in de pan. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng de banketbakkersroom erdoor.
Bestrijk de rouleauplak met de wodka. Verdeel tweederde van de botercrème over het biscuit en rol de plak op tot een rol. Verpak in plasticfolie. Laat de rol circa 5 minuten opstijven in de diepvries. Snijd beide uiteindes van de rol. Bestrijk de bovenkant met de resterende botercrème en schik het bosfruit en de cressen er als een boeket op.
Bloempotjes
Kneed de kurkuma door de helft van de marsepein tot deze egaal geel is. Kneed voor groen marsepein het tarwegraspoeder door de andere helft van de marsepein. Verdeel beide kleuren marsepein in drie gelijke bollen en rol tot kegels. Rol de kegels door de kristalsuiker. Knip de groene kegels één keer in en vouw de kantjes open tot blaadjes van een tulp. Knip de gele kegels twee keer in en vouw de vier kantjes open tot een tulp. Steek een cocktailprikker in de gebakken bloempotcakejes en prik de blaadjes en de tulp erop.
Serveer de bloempotjes bij de rouleau Romanov.
Meld je aan en praat mee