De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kees’ rouleau Romanov

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kees’ rouleau Romanov

Bereidingswijze

Rouleaubiscuit
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Smelt de boter. Klop de eieren met de suiker luchtig in een keukenmachine. Spatel de bloem en de gesmolten boter erdoor. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strijk het beslag uit tot circa 1 cm dikte. Bak in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Houd een beetje beslag achter. Snijd de randjes van het biscuit zodat er een mooie rechthoek ontstaat.

Vet de bloempotjes in met boter. Lepel het achtergehouden beslag in de ingevette bloempotjes. Bak de bloempotjes circa 20 minuten op 160 ºC.

Aardbeien-botercrème

Breng voor de banketbakkersroom het aardbeiensap en de helft van de suiker in een pan aan de kook. Roer in een kom de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje aardbeiensap door het eimengsel, roer goed door en schenk terug in de pan. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng de banketbakkersroom erdoor.

Bestrijk de rouleauplak met de wodka. Verdeel tweederde van de botercrème over het biscuit en rol de plak op tot een rol. Verpak in plasticfolie. Laat de rol circa 5 minuten opstijven in de diepvries. Snijd beide uiteindes van de rol. Bestrijk de bovenkant met de resterende botercrème en schik het bosfruit en de cressen er als een boeket op.

Bloempotjes
Kneed de kurkuma door de helft van de marsepein tot deze egaal geel is. Kneed voor groen marsepein het tarwegraspoeder door de andere helft van de marsepein. Verdeel beide kleuren marsepein in drie gelijke bollen en rol tot kegels. Rol de kegels door de kristalsuiker. Knip de groene kegels één keer in en vouw de kantjes open tot blaadjes van een tulp. Knip de gele kegels twee keer in en vouw de vier kantjes open tot een tulp. Steek een cocktailprikker in de gebakken bloempotcakejes en prik de blaadjes en de tulp erop.

Serveer de bloempotjes bij de rouleau Romanov.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.