Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop het eiwit met de helft van de suiker tot stijve pieken. Smelt de boter. Maal de pistachepitten en de rest van de suiker tot poeder in de keukenmachine en voeg de eieren toe. Meng boter en bloem door het pistachemengsel en spatel het eiwit erdoor. Vet de bakvorm in en leg er een stukje bakpapier in. Schenk het beslag in de bakvorm en strijk het uit. Bak het pistachebiscuit in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen en snijd in de breedte doormidden. Bestrijk een plak biscuit met jam.
Rood fruitvulling
Klop de room met de suiker tot yoghurt dikte. Meng de room door de ricotta en roer het fruit erdoor, houd een aantal aalbessen apart. Bestrijk één biscuitplak met het grootste gedeelte van de vulling en dek af met de andere biscuitplak. Bestrijk de bovenkant met de resterende vulling en laat minstens 10 minuten opstijven in de koelkast. Snijd de plak in vierkantjes van 5x5 centimeter.
Marsepein
Maal de amandelen met de poedersuiker, het bietensap en het eiwit fijn en kneed met de hand goed door. Rol de marsepein uit tot een plak van 3 milimeter dik. Snijd de marsepein in repen van 23x6 cm. Rol de marsepein om de vierkantjes, bestrijk het uiteinde met water en druk vast. Knijp de bovenkant naar elkaar toe.. Garneer de kasteelgebakjes met de resterende aalbessen en bestuif met poedersuiker.
Thema: mooiste taarten
Meld je aan en praat mee